Важнае звяно ў гарачую пару

Важнае звяно ў гарачую пару

На зернетаках зараз усе сілы накіраваны на перапрацоўку збожжа: ачыстку, сушку, сарціроўку і іншае. У філіяле тры зярнетакі: у Каменічах, Ліпені і Вязаўніцы. У апошнім пагутарылі з загадчыкам склада і па сумяшчэнні загадчыкам тока Людмілай Громавай.

— Праца вельмі падабаецца, — расказвае Людміла Браніславаўна. — Падчас уборачнай цікава ведаць, колькі збожжа намалоцяць, колькі пакладуць у склады. Адчуваецца спартыўны дух, а яшчэ тое, што знаходзішся ў цэнтры важнай падзеі — хлебанарыхтоўкі. На раніцу серады наш ток перапрацаваў 5 577 тон зерня. Штосьці пойдзе на насенне, штосьці — на корм жывёле. Працуем кругласутачна. Зараз галоўнае — прасушыць зерне. Калі вадзіцелі прывозяць з палёў ураджай, мы не толькі ўзважваем яго, але яшчэ вымяраем узровень вільготнасці. Гэта найбольш важны паказчык якасці, бо ад яго залежыць захаванне зерня і працэс перапрацоўкі ў муку ці крупу. Таму і сушым да патрабуемых 18-14 працэнтаў. За дзень да нас паступае ад трохсот да пяцісот тон ураджаю, перапрацоўваем мы ў сярэднім 200 тон за суткі. Працуюць 24 чалавекі — гэта не пастаянны штат, бо ў такія напружаныя дні дапамагаюць работнікам зернятока дзесяць школьнікаў і пяць чалавек з Бабруйска. Прыязджаюць ужо не першы год, таму справу сваю ведаюць добра і працуюць сумленна.

Последние новости

Общество

Гороскоп на 26 июля для всех знаков зодиака

26 июля 2025
Читать новость
Общество

Иностранцы без ВНЖ: как правильно сдать жилье и узаконить трудовые отношения

25 июля 2025
Читать новость
Власть

Лукашенко дал интервью одному из наиболее известных мировых изданий

25 июля 2025
Читать новость
Общество

26 июля ФК “Осиповичи” проведет заключительный матч первого круга чемпионата страны по футболу 1 лиги

25 июля 2025
Читать новость
Год благоустройства

24 июля состоялось заседание штаба по благоустройству Осиповичского района

25 июля 2025
Читать новость
Общество

Уборачная кампанія ў разгары. У гэтым пераканалася карэспандэнт АК, наведаушы ААТ “Ясеньскае”

25 июля 2025
Читать новость

Рекомендуем