Верасень — у Асіповічах час паспяховы

Яшчэ першы месяц восені не завяршыўся, а ўжо па многіх параметрах можна сказаць, што ён быў плённым для РДУВП “Асіповіцкі хлебазавод”. Міжнародная канферэнцыя “Сучасныя тэхналогіі і абсталяванне для хлебапякарнай і кандытарскай вытворчасці”, якая праходзіла ў сталіцы 12-13 верасня, прынесла не толькі новыя веды, уражанні і карысную
інфармацыю, але і ўзнагароды. У рамках мерапрыемства праходзіў рэспубліканскі агляд якасці хлебабулачных і кандытарскіх вырабаў “Ласунак-2012”, на якім прапанаваныя для дэгустацыі асіповіцкімі хлебапёкамі прадукты былі адзначаны чатырма дыпломамі і медалямі. У ліку “залатых” — пірог “Слуцкі з карыцаю”, “срэбра” ўзяў “Вілейскі святочны”, хлеб фармавы “Дабрынскі” і подавы “Пажытны з семачкамі”. Безумоўна, вырабы-“канкурсанты” дастойныя, каб спыніцца на кожным па-асобку.

Што тычыцца пірагоў, то іх выпуск завод звычайна прыўрочвае да розных святаў — усё ж пачастунак, упрыгожаны рознакаляровай кандытарскай масцікай, больш падыходзіць менавіта да святочнага стала. Шыкоўнасці пірагам надае не толькі яркае аздабленне, але і начынне. Так, напрыклад, “Вілейскі святочны” ўтрымлівае павідла, курагу, разынкі — смаката, інакш не назавеш.

 Хлеб “Дабрынскі” ў прайс-лісце завода ўжо даўно, звычайна штосуткі яго выпякаецца 7 тысяч боханаў. Пасля заваявання гэтым вырабам папулярнасці ў асіпаўчан прадпрыемства вырашыла прадставіць яго на суд прафесійных экспертаў. I не прагадала! “Пажытны з семачкамі” — таксама дастойны канкурэнт мінскай і бабруйскай прадукцыі, упэўнена заваёўвае свайго спажыўца: паўтысячы боханаў штодня адпраўляецца ў магазіны раёна.

 Асіповіцкі хлебазавод знаходзіцца ў пастаянным пошуку новых рынкаў збыту. Днямі, напрыклад, з расійскай сталіцы прыйшла чаканая навіна, што пробная партыя салодкасцей цукровых “Воздушных” прыйшлася да густу масквічам, і цяпер для іх намі штодня будзе вырабляцца 400 штук гэтых ласункаў. Дарэчы, менавіта на асіповіцкім прадпрыемстве нядаўна праходзіў майстар-клас для калег вобласці па выпуску вышэйназваных прысмакаў — лепш за ўсё яны атрымліваюцца менавіта ў нашых кандытараў. Дарэчы, мясцовы пакупнік таксама не пакрыўджаны: салодкасці, якія ідуць на экспарт, ёсць і на паліцах магазінаў райцэнтра.

 Прымала своеасаблівы ўдзел прадпрыемства і ў Рэспубліканскім фестывалі-кірмашы “Дажынкі-2012”. Для агульнай выставы “Магілёўхлебпрама” на заказ былі падрыхтаваны эксклюзіўныя вырабы: печ, млын, каравай “Залатыя купалы”. Фантазія плюс любоў да сваёй справы — і з-пад умелых рук майстроў выйшлі сапраўд-ныя хлебныя шэдэўры. Пагадзіцеся, што такія клопаты прыемныя, яны надаюць натхнення ў штодзённай працы, дазваляюць рухацца наперад.

 Валянціна КОРБАЛЬ.

Последние новости

Власть

“Надо решать вопрос”. Лукашенко поручил разобраться с проблемами на “АМКОДОРе”

21 апреля 2025
Читать новость
Власть

Создать условия для людей. Лукашенко обозначил задачи по развитию поселков городского типа

21 апреля 2025
Читать новость
Новости

Тематическую прямую телефонную линию проведет и.о. первого заместителя начальника Могилевской таможни Дерезовский Дмитрий Евгеньевич

21 апреля 2025
Читать новость
Власть

Лукашенко во время рабочей поездки в Витебскую область посетил Оршанский лесхоз

21 апреля 2025
Читать новость
Новости

В Осиповичском районе проходит Неделя детской безопасности

21 апреля 2025
Читать новость
Актуальнае

Жыхарка Асіповіцкага раёна Наталля Малая з павагай ставіцца да матулінай спадчыны

19 апреля 2025
Читать новость