Чем кормят аграриев Осиповичского района и сколько это стоит?

Чем кормят аграриев Осиповичского района и сколько это стоит?

Сталовая філіяла “Белшына-агра” ААТ “Белшына” зараз працуе ва ўзмоцненым рэжыме. А як жа іначай? Пачалася ўборачная пара, аграрыі працуюць з раніцы да позняга вечара і без паўнавартаснага харчавання заставацца ім нельга.

Повар 4 разряду Алена Добшыкава, кухонная рабочая Любоў Умецкая, загадчык сталовай Людміла Кучынская, повар 5 разраду Любоў Быкоўская і прыбіральшчыца Таццяна Астраух.

— За дзень тут сілкуецца больш за сто чалавек, — паведамляе Людміла Кучынская. — 80 работнікам адвозім абед на поле, 30 заходзяць сюды самі, яшчэ 50 — вячэраюць. Дадайце да гэтай колькасці паштальёнаў, электрыкаў, дактароў і будаўнікоў царквы, якія час ад часу да нас наведваюцца. Прыходзяць і мясцовыя жыхары. Літаральна з гадзіны дзве таму прыходзілі бабуля з унучкай. Летась заглядвала і моладзь са студэнцкіх атрадаў. У гэтым годзе юнакі і дзяўчаты імкнуцца больш зарабіць грошай, таму на гарачых блюдах эканомяць. Але падабаецца наша ежа ўсім.

Для гэтага ёсць важкая прычына. Прадукты для сталовай пастаўляюцца з Глускага райста, Бабруйска, галаўнога прадпрыемства. Таму іх якасць не выклікае сумневу. А калі дадаць да добрай “сыравіны” майстэрства калектыву з сямі жанчын і любоў да працы, то можна задаволіць густы нават самага патрабавальнага спажыўца.

Алена Добшыкава

— Сёлета мы зрабілі акцэнт на блюдах нацыянальнай кухні, — з гонарам адзначае Людміла Іванаўна. — Аднак сярод іх шматлікасці любімым гарнірам застаецца бульбяное пюрэ, якое добра падыходзіць да разнастайных страў з мяса і рыбы. З-за таго што адмовіліся ад выкарыстання ялавічных костак пры прыгатаванні булёнаў, супоў і выкарыстоўваем выразку, кошт павялічыўся да 3,5-4,5 рублёў. Але на затратах механізатараў на абеды гэта адбілася нязначна: кошт харчавання для іх складае 70-80 капеек у дзень, ці каля 20 рублёў за месяц.

Таксама ў сталовай можна скарыстацца і банкетнай залай. Хоць па памеры яна невялікая, але па сваёй утульнасці і кошце арэнды стане выдатным выбарам для невялікай кампаніі.

Любоў Быкоўская

У якасці доказу сваіх слоў Людміла Іванаўна прапануе паглядзець кнігу водгукаў і прапаноў. Усе запісы сведчаць, што тут працуюць прафесіяналы кулінарнай справы, з-пад рук якіх выходзяць апетытныя смачныя стравы, і на пажаданне “Смачна есці!” хочацца шчыра адказаць: “Вялікі дзякуй!”.

Ганна САБЕЛА.

Фота Анастасіі МАЦЮШЭНКА.

Последние новости

Профилактика

С 15 по 19 сентября в Осиповичском районе прошло специальное профилактическое мероприятие «Дом без пожара»

19 сентября 2025
Читать новость
Власть

Надо все привести в порядок. Лукашенко о благоустройстве монастыря в Жировичах

19 сентября 2025
Читать новость
Власть

“Это по-военному надо делать”. Лукашенко о закладке на хранение урожая овощей и фруктов

19 сентября 2025
Читать новость
Общество

Под мелодию вагонных колес. Осмотрщик-ремонтник вагонов Павел Потапейко 30 лет контролирует состояние железнодорожных составов, следующих через станцию Осиповичи

19 сентября 2025
Читать новость
Общество

Война за мир или мир за войну?

19 сентября 2025
Читать новость
Общество

Люди труда — гордость страны! В общежитии ОАО “ОЗАА” прошла концертная программа, приуроченная к Дню машиностроителя

19 сентября 2025
Читать новость

Рекомендуем