Салодкая работа асіпаўчанкі Наталлі Патапчык

Салодкая работа асіпаўчанкі Наталлі Патапчык

Гэтыя сакавіцкія днісамы напружаны перыяд у працоўным графіку Наталлі Патапчык. А здзіўляцца тут няма чаму: якраз перад святам жанчын, ды яшчэ ў пераднавагодні час, работа кандытара становіцца запатрабаванай у найвышэйшай ступені.

На ААТ “Асіповіцкі хлебазавод” Наталля Сяргееўна працуе з 1982 года. I палову з указанага тэрміну — у кандытарскім цэху. Адпаведна, вопыт у працаўніцы багаты. Канечне, з цягам часу мяняецца і рэцэптура, і аздабленне тортаў, але гэта надае толькі прыемнай дынамікі ў працы. Асвойваць штосьці новае — цікава і карысна.

У рабоце асіповіцкіх хлебазаводскіх кандытараў ёсць свае асаблівасці. Напрыклад, усе аперацыі — ад замешвання цеста для каржоў і стварэння элементаў дэкору вырабаў — выконваюцца адным чалавекам. Калі б працавала цэлая брыгада, магчыма, можна было працэс падзяліць, а так — не мае сэнсу: на змене працуе ўсяго два кандытары, якія своечасова і ў поўным аб’ёме спраўляюцца з заказамі.

Як прызналася майстрыха, ёй асабліва па душы выкананне тортаў на заказ: можна даць больш волі фантазіі. Калі салодкі пачастунак будзе адпраўляцца на дзіцячы дзень нараджэння, можна зрабіць усялякія фігуркі: звяроў, мультыплікацыйных герояў і г.д. А ўвогуле работа тым і падабаецца, што яна, як ні круці, звязана са святамі, станоўчымі падзеямі ў жыцці людзей. I гэта прыемна ўсведамляць.

Ці існуе рэцэпт ідэальнага торта? Так. Але ён не агульны, а ў кожнай гаспадыні свой. У кандытара Патапчык, напры-клад, усе торты лепшыя, бо яны выконваюцца строга па тэхналогіі. А свой мастацкі густ і фантазію дазваляе праявіць аздабленне. Адзінае, што можа параіць прафесіянал аматарам, — выпякаць торты выключна ў добрым настроі.

Быць кандытарам, безумоўна, справа прыемная, аднак гэта ў першую чаргу работа. Прычым далёка не з лёгкіх. Многім з жанчын знаёма пачуццё гонару ад зробленага ў дамашняй духоўцы торта і здрадлівая думка, ці каштаваў ён патрачанага часу і гары нямытага посуду. Звычайная ж нагрузка кандытара — дзясяткаў шэсць тортаў ды пара соцень пірожных за змену. I на рабочым месцы — заўсёды чысціня. У канцы дня ўсё часцей узнікае жаданне прысесці, а рукі пачынаюць страчваць паслухмянасць. Аднак паддавацца такім сімптомам Наталля Сяргееўна сабе не дазваляе: трэба, каб прадукцыя была і якасная, і прыгожая. Дарыць свята людзям — гэта вельмі адказна!

Валянціна КОРБАЛЬФота Ніны ЦАРЫК.

Последние новости

Общество

Ольга Мороз – новый руководитель ОАО “Осиповичский хлебозавод”.

13 июня 2025
Читать новость
Общество

Вакансии в ОАО «Управляющая компания холдинга “Бобруйскагромаш”»!

13 июня 2025
Читать новость
Спорт и туризм

15 июня в 11.00 в ШШК “Дебют” состоится традиционный турнир по быстрым шахматам на призы районной газеты “Асіповіцкі край”

13 июня 2025
Читать новость
Благоустройство

ДЭУ № 73 вносит значительный вклад в улучшение дорожной инфраструктуры Осиповичского района

13 июня 2025
Читать новость
Общество

Председатель Могилевского облисполкома Исаченко Анатолий Михайлович проведет выездной прием граждан

13 июня 2025
Читать новость
Общество

Гороскоп на 13 июня для всех знаков зодиака

13 июня 2025
Читать новость